Пацієнт скоріше живий. МОЗ з'ясувало справжній діагноз Насірова

Читать на русском
МОЗ не підтвердило діагноз відстороненого глави ДФС Романа Насірова, поставлений в лікарні «Феофанія».

МОЗ не підтвердило діагноз відстороненого глави ДФС Романа Насірова, поставлений в лікарні «Феофанія».

Про відповідні висновки експертів у понеділок увечері повідомляє НАБУ, пише «Слово і Діло».

«Зокрема, у висновках зазначається, що лікарі «Феофанії» систематично і необгрунтовано перебільшували важкість стану здоров'я глави ДФС. Об'єктивних підстав для встановлення зазначеного раніше діагнозу, на думку комісії МОЗ, у лікарів «Феофанії» не було. Члени комісії викрили також порушення при виписці пацієнта з цього лікувального закладу», - сказано в повідомленні.

У НАБУ нагадали, що 2 березня затримали Насірова на території «Феофанії» за підозрою в скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України ( «Зловживання владою і службовим становищем»).

Медичний персонал лікарні намагався обмежити доступ детективів НАБУ в палату, в якій перебував глава ДФС, зважаючи на важкий стан його здоров'я.

Після вирішення питання стосовно доступу до палати, в якій перебував голова ДФС, детективи НАБУ повідомили йому про підозру. Однак підозрюваного не перевели в установу тимчасового утримання в зв'язку з інформацією про нібито різке погіршення стану його здоров'я.

Насіров та інші: як розвиватиметься сюжет національного корупційного серіалу?Роман Насіров, за якого внесли рекордну заставу у 100 мільйонів гривень, став мало не символом безпорадної ситуації в антикорупційному спротиві системи. Чи вдасться зберегти бодай паростки здобутків у боротьбі із корупцією?

Однак обстеження в іншому спеціалізованому медичному закладі діагноз лікарів з КЛ «Феофанія» не підтвердило.

Для отримання об'єктивної оцінки стану здоров'я підозрюваного НАБУ 6 березня звернулося до Міністерства охорони здоров'я з проханням провести клініко-експертну оцінку якості надання медичної допомоги та медичного обслуговування в КЛ «Феофанія».

Нагадаємо, Роман Насіров підозрюється у завданні збитку в 2 мільярди гривень. 16 березня дружина і тесть Насірова внесли заставу за нього в розмірі 100 мільйонів гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: