Балаклія у вогні: про яку версію вибухів на складах змовчала влада?

Читать на русском
Костянтин Бондаренкополітолог

Найпростіше говорити про диверсію. Це очевидно, але інколи є ситуації, коли насправді «кінці у воду».

Таку думку у коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Кость Бондаренко, оцінюючи ситуацію з продовженням вибухів у Балаклії.

«Війна триває третій рік. Ми не знаємо, яка ситуація у країні з обігом зброї, ринком зброї та скільки неврахованої зброї на руках. Тому логічно, що є потреба зробити все, щоб будь-яка перевірка, комісія не могла знайти крайніх та покарати винних. Проте поряд з усіма уже озвученими версіями є третій варіант, який ніхто не озвучить – навмисні дії, спрямовані на те, щоб приховати корупцію в оборонній сфері», – розмірковує політолог.

Звичайно, найвигідніше говорити про диверсію, хоча ніхто не виключає цього, але аргументи про про те, що це все витівки супутника РФ, який лазером з космосу вразив склади – це вже занадто.

На його переконання, при всіх заявлених позиціях не варто відкидати й варіант навмисного підпалу.

Для когось війна, а для когось – це мільйони доларів у кишеню. Поки що, на жаль, головна суть цієї війни для багатьох – набивання кишень.

«Високопоставлені мародери як в РФ, «Л/ДНР» так, на жаль, і в нашій країні не дають закінчити цю війну. Це не звичайні солдати продовжують війну, а ті, хто на ній заробляють», – зауважив він.

Яка б там ситуація не була, але найгірше те, підкреслив експерт, що в країні немає практики взяття відповідальності, принаймні визнання вини, не говорячи вже про відставку, а натомість чиновники чіпляються за свої крісла всіма можливими та неможливими силами.

«Складно сказати, що виграє Україна від того, що Полторак перебуває на своїй посаді, але відсотки знищення боєприпасів в Україні називають різні, до 20%. Невідомо, скільки грошей та сил пішло на евакуацію населення, гасіння пожежі, але очевидно, що шкоди Україні це завдало величезної», – резюмував Кость Бондаренко.

Як відомо, вибухи різної інтенсивності продовжуються. До ліквідації наслідків надзвичайної ситуації залучено 1302 осіб та 210 одиниць техніки.

Як чинний міністр оборони планує реформувати відомство та що встиг вже зробити, «Слово і Діло» з'ясувало у матеріалі «Степан Полторак. Smart-аналіз завдань на посаді міністра оборони». Весь список обіцянок міністра оборони доступний за посиланням.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: