Як українські політики роками піаряться на бажанні українців їздити до ЄС без віз

Читать на русском

6 квітня парламент Європейського Союзу буде голосувати за питання надання Україні безвізового режиму. Надії на нього покладають не тільки прості українці, які бажають відвідувати ЄС без зайвої паперової тяганини, а й вітчизняні політики, рейтинг яких залежить від рішення ЄП.

Бублик пообіцяв встановити візовий режим з РФСказано 29 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Хоча, якщо «копнути» глибше, можна з'ясувати, що обіцянки щодо надання нашій країні безвізового режиму з Євросоюзом давали не тільки представники теперішньої влади, а й політики, які керували державою в минулому.

Наприклад, Віктор Янукович та Сергій Тігіпко свого часу обіцяли, що Україна отримає «безвіз» із Європою вже у 2011 році, Борис Колесніков – що це станеться в 2012-му.

Обіцянки домогтися скасування візового режиму з Україною з боку ЄС давали й чимало сучасних політиків різних рівнів, однак пропонуємо пригадати лише найяскравіші з них. Так, Петро Порошенко, ще не будучи Президентом, заявляв, що «безвіз» буде запроваджено до кінця першого року його президентства. На жаль, одного бажання Гаранта виявилось замало, і процес затягнувся на роки. Нещодавно він запевняв, що до кінця 2016 року наша країна точно отримає безвізовий режим.

Та ж сама доля спіткала й аналогічну обіцянку міністра закордонних справ Павла Клімкіна. А раніше вже провалив зобов’язання усунути законодавчі перепони для запровадження безвізового режиму прем’єр-міністр (а на той час – спікер Верховної Ради) Володимир Гройсман.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: