ЗМІ: переговори щодо умов Brexit можуть провалитися

Читать на русском
Євросоюз розмірковує над можливістю перенесення формальних переговорів щодо умов виходу Великобританії з блоку до червня.

Євросоюз розмірковує над можливістю перенесення формальних переговорів щодо умов виходу Великобританії з блоку до червня.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела в ЄС, пише «Слово і Діло».

За інформацією двох чиновників ЄС 27 держав-членів визначили зустріч міністрів в Люксембурзі 20 червня як момент початку дворічних переговорів щодо виходу з Європейського союзу.

«Дотепер порядок денний визначала Тереза ​​Мей, але як тільки вона запустить Brexit, влада переходить до ЄС і їй доведеться набратися терпіння», - зазначає агентство.

Хоча лідери ЄС зберуться на саміт у квітні або травні для того, щоб окреслити «рамки» для переговорів, повноцінні переговори зі Сполученим Королівством не зможуть початися, поки міністри не підготують детальні переговорні директиви, розроблені Єврокомісією.

Bloomberg відзначає, що хоча 20 червня і є орієнтовною датою, не виключено, що старт перемовин може відбутися на зустрічі 16 травня, або ж на позачерговій зустрічі після завершення «паперової роботи».

Нагадаємо, напередодні британський парламент схвалив законопроект, який дозволяє уряду Великобританії почати процедуру Brexit.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: