Розенко розповів про майбутню пенсійну систему

Читать на русском
В українському уряді ще не визначилися з остаточним варіантом пенсійної реформи, але дискусії тривають.
Павло Розенкофото: УНІАН

Кабінет міністрів ще не напрацював модель пенсійної реформи, але в ній обов'язково буде запровадження накопичувальної системи.

Про це на круглому столі в Інституті Горшеніна заявив віце-прем'єр-міністр із соціальних питань Павло Розенко, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на LB.ua.

«На сьогодні остаточного варіанту пенсійної реформи в Кабінеті міністрів ще немає, діалог іще триває, точаться дуже серйозні дискусії, робота з фахівцями. Але я ніколи не підтримаю пенсійну реформу без запровадження повноцінного другого й третього рівня пенсійного страхування. Все. Досить популізму, досить загравання невідомо з ким. Українці мають право на гідну пенсію, а її може забезпечити лише трирівнева пенсійна система», – заявив Розенко.

За його словами, Україна запізнилася з впровадженням трирівневої пенсійної системи за формулою 60%-30%-10% (солідарна система, накопичувальна система, недержавне пенсійне страхування) щонайменше на 15 років.

«15 років наші чиновники говорили: не на часі, не сформувалися умови, фондового ринку немає, куди нам це вкладати, немає можливості тощо. 15 років ми чуємо одне й те саме, хоча всі чудово розуміють, що не запрацює нормально фондовий ринок, поки немає ресурсу. Не зароблять недержавні пенсійні фонди, поки немає обов'язкової накопичувальної пенсійної систем», – зазначив віце-прем'єр.

На його думку, кризи 2008-2009 та 2014-2015 років Україна пережила б набагато легше, якби в країні був ресурс накопичувальної пенсійної системи.

Нагадаємо, раніше Розенко заявив, що в меморандумі з МВФ немає вимоги про підвищення пенсійного віку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: