Росія посилює кримське угруповання військ комплексами «Бук»

Читать на русском
Нові ЗРК Бук-М2 надійдуть на озброєння 1096-го зенітно-ракетного полку, який базується в Севастополі.

Як повідомляється, завдання ЗРК «Бук» в Криму – нібито захист кораблів, підводних човнів і суден Чорноморського флоту від літаків, безпілотних літальних апаратів і крилатих ракет.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Известия.

Військово-морські «Буки» разом з зенітно-ракетними системами С-300 і С-400 Повітряно-космічних сил Росії «в разі потреби» повністю закриють небо над півостровом і Чорним морем.

Нові ЗРК надійдуть на озброєння 1096-го зенітно-ракетного полку (ЗРП), який базується в Севастополі. На першому етапі ЗРП отримає комплекси «Бук-М2», а в подальшому – більш досконалі «Бук-М3». Точна дата початку переозброєння поки невідома. Зараз на озброєнні 1096-го полку стоять ЗРК «Оса».

Біля «кордону» з Кримом РФ підняла вертольоти й переміщувала технікуМинулої доби прикордонники зафіксували підвищення активності Збройних сил Російської Федерації поблизу адміністративного кордону з анексованим Кримом.

Довідка: «Бук-М2» вражає літаки і безпілотники на відстані від 3 до 45 км. А крилаті і балістичні ракети «бере» на дальності до 20 км. При цьому від ЗРК не врятують навіть летять в стратосфері висотні стратегічні розвідники. Ракети ЗРК «Бук» дістають мети на висоті 25 тис. м. У той же час комплекс «Оса» вражає цілі на відстані не більше 10 км і на висоті трохи більше 5 тис. М.

Як повідомлялося, заступник міністра України з питань тимчасово окупованих територій Юсуф Куркчі на міжнародному форумі «Крим в умовах окупації: наслідки для України та світу» заявив про необхідність розробки пакету документів по деокупації Криму.

Нагадаємо, що Збройні сили України проведуть в Херсонській області навчання з бойовими стрільбами з зенітних ракетних установок «Бук-М1».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: