Джемілєв: Крим після анексії залишили 20 тисяч кримських татар

Читать на русском
З початку анексії Криму російські окупанти фактично змусили понад 20 тисяч кримських татар залишити півострів.

З початку анексії Криму російські окупанти фактично змусили понад 20 тисяч кримських татар залишити півострів.

Про це під час телемарафону «Крим. Три роки опору» заявив лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, пише «Слово і Діло», посилаючись на «Крим.Реалії».

«Близько 20 тисяч кримських татар вже залишили Крим. На наші заклики вони відповідають: «Ви ж не можете гарантувати, що завтра мого сина не вб'ють». Тут нам нічого відповісти», – наводить його слова інформагентство.

Він також додав, що стосовно кримських татар Росія використовує тактику виштовхування за межі Криму.

«Створюються різні умови, щоб татари самі залишали півострів. Відразу після окупації були побоювання, що буде нова депортація кримських татар, для цього були всі передумови. Але цього не сталося», – додав Джемілєв.

Кабмін презентував план деокупації КримуМіністерство з питань тимчасово окупованих територій презентувало «План заходів, спрямованих на реалізацію деяких принципів державної внутрішньої політики щодо тимчасово окупованої території АР Крим».

У квітні минулого року міністерство юстиції Росії внесло Меджліс кримськотатарського народу в перелік заборонених організацій.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією.

Анексію не визнали більшість країн світу, США і Європейський Союз запровадили ряд економічних санкцій. У грудні ООН визнала Росію державою-окупантом - у резолюції засуджується обмеження прав людини на півострові, в тому числі кримських татар і українців.

Нагадаємо, в Києві відбувся Марш солідарності з кримськотатарським народом.

Як повідомлялося, глава української держави Петро Порошенко нагадав міжнародним лідерам про окупацію півострова Крим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: