Справи Фірташа: в чому звинувачують українського олігарха

Читать на русском

21 лютого Вищий земельний суд Австрії задовольнив екстрадицію до Сполучених Штатів Америки українського олігарха Дмитра Фірташа, заявивши, що остаточне рішення повинен ухвалити федеральний міністр юстиції Австрії. Не встигнувши покинути будівлю суду, Фірташа знову затримали поліцейські, щоправда цього разу за запитом Іспанії.

Втім, австрійський суд відмовився заарештовувати українського олігарха та ухвалив, що внесена раніше застава в розмірі 125 мільйонів євро є достатнім запобіжним заходом. Паралельно з цим стало відомо про затримання ще одного фігуранта в іспанській справі проти Фірташа, прізвище якого прокуратура Австрії не назвала.

Так у чому ж звинувачують Фірташа?

Згідно з версією американського слідства, Фірташ створив злочинну групу, яка дала хабар індійським чиновникам у розмірі 18,5 мільйонів доларів у 2006 році за дозвіл за видобуток титану. Його спільник – Андраш Кнопп, угорський бізнесмен. Фірташу загрожує 50 років тюремного ув'язнення з конфіскацією.

Іспанські колеги підозрюють українського олігарха у відмиванні грошей. У цій справі також були затримані син екс-мера Києва Леоніда Черновецького та інші фігуранти.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: