Фірташа у США захищатимуть колишні прокурор Чикаго та міністр безпеки

Читать на русском
Головним адвокатом українського олігарха Дмитра Фірташа в США виступає екс-прокурор Чикаго Ден Вебб.
Дмитро Фірташ

Головним адвокатом українського олігарха Дмитра Фірташа в США виступає екс-прокурор Чикаго, де українському бізнесмену висунули звинувачення, Ден Вебб.

Про це свідчать дані із заяви захисту, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

До складу юридичної команди також входять колишній міністр внутрішньої безпеки та начальник кримінального відділу Департаменту юстиції США Майкл Чертофф та адвокат і партнер юридичної компанії Davis Goldberg Galper Ленні Девіс.

Адвокати Фірташа в США заявляють, що готові в разі необхідності захищати його в американських судах.

ФБР не вважає справу Фірташа політичноюФедеральне бюро розслідувань США не вважає політичною справу українського олігарха Дмитра Фірташа.

«Якщо Фірташ все-таки буде змушений прибути до США, американська юридична команда переконана в його невинуватості за всіма звинуваченнями, й буде домагатися зняття цієї несправедливої справи з розгляду Міністерством юстиції США», – наголошується в документі.

Як відомо, раніше про свою незгоду з рішенням апеляційного суду у Відні заявила австрійська команда адвокатів Фірташа.

Нагадаємо, 21 лютого Вищий земельний суд Відня задовольнив позов австрійської прокуратури на попереднє рішення австрійського суду, який відмовив у екстрадиції українського олігарха Дмитра Фірташа до США. Того ж дня Фірташа затримали у Відні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: