Невелика черга біля одного пункту пропуску: у ДПСУ розповіли про ситуацію на польському кордоні

Читать на русском
Усі пункти пропуску на кордоні з Польщею розблоковано, але у черзі біля Ягодину близько 200 вантажівок. Це незначна черга.
фото ДПСУ

На кордоні з Польщею розблоковано всі КПП, тисячних черг немає. Тільки навпроти пункту пропуску «Ягодин» у чергах стоять вантажівки, але поступ досить динамічний.

Про це під час брифінгу заявив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

Розблокування кордону з Польщею: Сольський анонсував нові переговори щодо робрти агросекторівУкраїнсько-польський кордон розблокований, але переговори щодо співробітництва агросекторів двох країн ще триватимуть улітку.

За його словами, перед ПП Ягодин у чергах стоять близько 200 вантажівок, але така черга зникне приблизно за добу.

«Ягодин зараз фактично за добу пропускає щодня 1300 вантажних транспортних засобів в обох напрямках, тому що під час дій польських фермерів, на мою думку, тут пропускалася найменша кількість вантажівок, якщо порівнювати з пропускною спроможністю цього напрямку», – зазначив Демченко.

Він додав, що через розблоковані ПП вантажівки їдуть досить активно відповідно до пропускної спроможності кожного з напрямків.

Нагадаємо, 29 квітня поляки розблокували усі пункти пропуску на кордоні з Україною.

Як відомо, польські фермери з лютого блокували КПП на українському кордоні. Вони протестували проти ввезення української агропродукції, планів Єврокомісії продовжити економічний безвіз із Україною ще на рік, а також проти «зеленого курсу» ЄС.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: