ГПУ відкликала на доопрацювання клопотання про початок заочного розслідування справи Клименка

Читать на русском
Прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган розповіла, чому Генпрокуратура відкликала клопотання щодо Клименка.

Генеральна прокуратура України відкликала клопотання про надання дозволу на здійснення спеціального попереднього розслідування щодо колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила прес-секретар генерального прокурора Юрія Луценка Лариса Сарган, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

За її словами, клопотання було відкликано із суду для усунення технічних недоліків і включення в процесуальні документи, що підтверджують перебування Клименка за межами України.

Крім того, за результатами розгляду апеляційної скарги захисників Клименка на обраний запобіжний захід, апеляційним судом міста Києва за участю захисників Клименка останньому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в зв'язку з тим, що останній перебуває в міжнародному розшуку. Вказане рішення суду є остаточним і оскарженню не підлягає, але є преюдиційним фактом того, що Клименко ухиляється від явки до органів слідства та суду», – зазначила Сарган.

Це рішення суду буде додано до клопотання про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування щодо Клименка, яке буде подано до суду протягом декількох днів.

Крім того, планується, що вказане рішення суду буде використане стороною обвинувачення при доказі факту відсутності Клименка на території України.

Нагадаємо, суд дозволив заочно заарештувати Клименка.

Раніше суд заарештував рахунки та майно Клименка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: