Клименко намагався перевести гроші для фінансування терористів – СБУ

Читать на русском

Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявив, що місяць тому екс-глава Міністерства доходів і зборів Олександр Клименко намагався здійснити переказ коштів на фінансування терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР».

Про це він розповів в інтерв'ю LB.ua, передає «Слово і Діло».

«У середині лютого. Проводку розраховували здійснити через кілька рахунків. На фінансування терористичної діяльності на території Луганської та Донецької областей», – повідомив Наливайченко, додавши, що СБУ має всі необхідні докази.

За його словами, фінансування тероризму на території України здійснюється не тільки за допомогою готівкових коштів, що надходять з території Росії, але також робляться спроби завести гроші через електронні системи.

«Тому ще один аспект спільної роботи СБУ та Держфінмоніторингу, також – МВС, де це необхідно – блокування рахунків, карток, різноманітних «біткоінів» і т.д., куди сепаратистам намагаються закидати гроші. Ми відсікаємо спроби створити на території України компанії, що займаються відмиванням грошей, які вони потім пускають на фінансування тероризму», – запевнив глава СБУ.

Наливайченко також розповів, що екс-міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, перебуваючи на території Криму, безпосередньо обдзвонював колишніх керівників міліції в Донецькій і Луганській областях, і давав їм команди: «збери бойовиків – направ 300 осіб туди-то», «гроші завезе мій помічник» і т. д. «Якименко, як я вже зазначав, фінансував поставки зброї», – додав голова Служби безпеки України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: