Гройсман розповів, коли Україна відмовиться від донецького вугілля

Читать на русском
У середньостроковій перспективі Україна може стати енергетично незалежною державою, але закупівлі вугілля з Донбасу триватимуть не менш ніж три роки.

У середньостроковій перспективі на 1-3 роки альтернатив поставкам вугілля марки А (антрацит) в Україну з окупованого Донбасу не буде.

Про це під час засідання уряду заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає «Слово і Діло».

«У чому ризик полягає сьогодні? В тому, що Україна може отримати віялові відключення, не сьогодні, а в перспективі, ми можемо поставити під загрозу зростання національної економіки ... В середньостроковій перспективі 1,2,3 роки в нас немає альтернативи антрацитному вугіллю», – сказав прем'єр.

За його словами, в блокадників залізниці є мета – довести Україну до відчаю.

Антрацитовий зашморг – як політики позбавляли Україну вугілля з окупованого ДонбасуВтрата центрального Донбасу призвела до дефіциту в Україні вугілля антрацитної групи, марок «А» і «Т». Це актуалізувало в суспільстві питання диверсифікації поставок і загального підвищення ефективності енергетичної галузі країни.

«Я ніколи не думав, що це перекриття й ця енергетична блокада буде створена деякими українськими громадянами», – сказав Гройсман.

Як повідомлялося раніше, переведення 2-го і 5-го блоків Зміївської ТЕС (Харківська обл.) з антрациту на газову групу вугілля обійдеться державі в 240 млн грн.

Спочатку розрахункова вартість переводу двох енергоблоків Зміївської ТЕС становила 175 млн грн.

«Слово і Діло» зафіксувало 351 обіцянку прем'єр-міністра України Володимира Гроймана, 201 з яких він виконав. Коефіцієнт його відповідальності – 57%. Із повним переліком обіцянок Гройсмана можна ознайомитися на сторінці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: