Експерт розповів, коли адміністрація Трампа зможе оприлюднити нову концепцію щодо РФ

Читать на русском
Віктор Каспрукполітолог

Є велика ймовірність, що сценарій нового пакета санкцій у США дійсно розглядається саме в частині втручання у вибори.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Віктор Каспрук, аналізуючи заяву американського сенатора про запровадження нових санкцій проти РФ після розслідування в Конгресі заяв про втручання у вибори США.

«Скоріш за все, Трамп ухвалюватиме остаточне рішення після того, як відбудеться особиста зустріч із Путіним. Саме це може стати відправною точкою, з якої розпочнеться нова політика щодо Росії та загалом геополітична ситуація. Йдеться не лише про агресію щодо України, а про весь західний світ», – припускає політолог.

На його переконання, низка заяв, які звучали під час Мюнхенської конференції, та ланцюжок подій напередодні заходу є сигналом того, що програму покращення відносин з РФ виконати навряд чи вдасться.

Не виключено, що в США готують абсолютно нову концепцію щодо РФ, яка поки не оприлюднюється. Зміни можуть відбутися або після перших 100 днів президентства Трампа, або в перший місяць після цього.

За його словами, поки ще триває та позиційна гра, перебіг якої РФ ще може змінити через певну непідготовленість США. З іншого боку, зауважив він, ми вже були свідками заклику до повернення до концепції сили.

«Це повернення до часів Рейгана, до проголошення нової холодної війни, перегонів озброєнь, що, очевидно, РФ витримати не зможе, а в США чудово це розуміють. Путін, який ставив на Трампа, може бути розчарований. Трамп може виявитися більш оперативним, ніж Клінтон, яка не робила б різких рухів. Судячи з тієї поведінки Трампа, яка є станом на сьогодні, можна припустити, що він схильний до думки, що в такому геополітичному форматі РФ існувати не може», – розмірковує політолог.

Експерт розповів, чому Трамп може стати антигероєм для КремляПолітичний експерт оцінив підсумки переговорів Рекса Тіллерсона із Сергієм Лавровим і пояснив, чому поки що підтримка України з боку США не є остаточною позицією.

«Не виключено, що все може обернутися таким чином, що Трамп буде налаштований проти РФ більше, ніж Рейган проти Радянського Союзу», – підсумував Віктор Каспрук.

В експертному колі передбачають, що набагато сильнішим ударом, ніж санкції, для РФ може стати курс адміністрації Трампа на розморожування видобутку нафти, оскільки це прямо б'є по ринку, а до секторальних санкцій у Кремлі вже адаптувалися.

Нагадаємо, минулого тижня Дональд Трамп підписав указ про звільнення свого радника Майкла Флінна через контакти з РФ щодо скасування санкцій. Також у Вашингтоні заявили, що Білий дім має докази фальсифікації виборів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: