У Туреччині судять учасників держперевороту

Читать на русском
Судовий процес стартував у Туреччині над 44 підозрюваними в причетності до спроби держперевороту в ніч на 15 липня 2016 року.

Судовий процес стартував у Туреччині над 44 підозрюваними в причетності до спроби держперевороту в ніч на 15 липня 2016 року.

Про це повідомляє турецьке агентство Anadolu, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Ліга.Новини».

У районі проведення суду посилено заходи безпеки.

Загалом у справі проходять 47 підозрюваних в пособництві Фетхуллаха Ґюлену, троє з них оголошені в розшук, передає видання.

Прокуратура Туреччини вимагає засудити кожного з обвинувачених мінімум на шість довічних термінів.

У турецький парламент внесли пропозицію щодо зміни КонституціїПравляча Партія справедливості і розвитку (ПСР) Туреччині в суботу внесла до парламенту країни проект змін до конституції з метою переходу на президентську форму правління.

5 січня 2017 року колишньому полковнику і майору суд турецької провінції Ерзурум присудив довічне ув'язнення за причетність до спроби військового перевороту 15 липня 2016 року.

Як повідомлялося, апеляційний суд Афін в понеділок вирішив не видавати Анкарі трьох турецьких військовослужбовців, які втекли на вертольоті 16 липня після спроби державного перевороту в Туреччині.

Нагадаємо, 15 липня в Туреччині сталася спроба військового перевороту. Анкара вважає натхненником спроби держперевороту релігійного проповідника Фетхуллаха Ґюлена. Сам проповідник, який проживає у вигнанні в США, заперечує свою причетність і засуджує спробу державного перевороту в Туреччині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: