Електоральні настрої українців: кому з політиків віддають пальму першості соціологи

Читать на русском

Якби президентські або парламентські вибори відбулися б сьогодні, за перемогу на них поборолися би Юлія Тимошенко і Петро Порошенко та їхні політичні сили відповідно. На це вказують дані різних соціологічних опитувань, щоправда, в питанні, хто ж із двох політиків отримав би найбільше голосів, думки соціологів не завжди збігаються.

Наприклад, за даними Київського міжнародного інституту соціології, перевагу має Тимошенко (18,1% проти 12,5% у Порошенка), тоді як «Центр Разумкова» віддає перевагу чинному Президенту (16,2% проти 11,5% у лідерки «Батьківщини»), а соціологічна група «Рейтинг» прогнозує обом по 15% підтримки потенційних виборців.

Приблизно така ж сама ситуація з невеликою перевагою партії Тимошенко і у «змаганні» за електорат між «Батьківщиною» та «Солідарністю». От тільки тут, прогнозують деякі соціологи, серйозну боротьбу може нав’язати «Опозиційний блок». Та і лідер цієї партії Юрій Бойко вже наступає на п’яти фаворитам можливих президентських виборів.

Детальніше – в інфографіці «Слова і Діла».

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» показало, як змінювався рівень підтримки громадянами кожного з українських президентів з моменту набуття незалежності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: