Президентські рейтинги: кому з п’яти глав держави українці довіряли найбільше

Читать на русском

Чи довіряють українці главі своєї держави? Кого з п’яти президентів незалежної України громадяни вважали найбільш вартим довіри в момент виборів та з плином часу? Відповіді на ці питання «Слово і Діло» спробувало отримати, вирахувавши середні показники соціологічних опитувань, що проводилися починаючи з 1991 року такими авторитетними організаціями, як Фонд «Демократичні ініціативи», Центр Разумкова, КМІС, Інститут економіки та прогнозування й Інститут соціології НАНУ, соціологічна група «Рейтинг» і т. д.

Дослідження показують, що перший президент незалежної України Леонід Кравчук, якого на виборах підтримали 61,6%, за 3 роки мав рівень довіри в межах лише 16%. Більший регрес продемонстрував лише Віктор Ющенко, який на виборах отримав 51,99% голосів, у 2005 році мав 49% довіри, а в 2009-му розгубив її аж до рівня 9%.

Порівняти показники чинного Президента з рівнем довіри до його попередників можна за допомогою інфографіки «Слова і Діла».

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» показало рівень задоволеності українців роботою Петра Порошенка, а також дослідило, як змінювалися електоральні симпатії українців у 2016 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: