МВФ вимагає підвищити тариф електроенергії до 2,31 гривні за кіловат

Читать на русском
Підвищення тарифу МВФ вимагає й для промислових підприємств до 2,61 гривні за кіловат у рамках надання чергового траншу кредиту.

Міжнародний валютний фонд вимагає до кінця року підвищити тарифи на електроенергію для населення до 2,31 грн за кВт·год.

Про це кореспонденту «Голос UA» повідомило джерело в Кабінеті міністрів, знайоме з перебігом переговорів про надання чергового траншу кредиту, передає «Слово і Діло».

Підвищення тарифів кредитор вимагає й для промислових підприємств. «Що ж стосується тарифів для промислових підприємств, то МВФ наполягає на підвищенні тарифу до 2,61 гривні за кіловат», – зазначає джерело.

Експерт пояснив, чому в Україні доведеться постійно підвищувати тариф на електроенергіюЗастосування формули «Роттердам+», за якою рахується ціна вугілля в тарифі для українських ТЕС, призведе до постійного підвищення тарифів через розворот цін на вугілля на світових ринках у бік підвищення.

Співрозмовник нагадує, що влада раніше взяла на себе зобов'язання перед Фондом щодо скасування субсидування населення за рахунок тарифів для промислових підприємств.

Нагадаємо, з 1 березня мінімальний тариф на електроенергію зросте до до 90 коп. за 1 кВт·год. При цьому для розрахунку ціни будуть використовуватися лише два блоки споживання – до та понад 100 кВт·год. Так, якщо сім'я за підсумками місяця перевищить використання в 100 кіловат, вся спожита понад електроенергія буде вже обходитися в 1,68 грн за 1 кВт·год.

Раніше в Національній комісії з питань регулювання електроенергетики та комунальних послуг заявили, що ціна на електроенергію для населення занижена на 57,7%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: