У Вінницькій області будують сонячну електростанцію потужністю 16 мегават

Читать на русском
Сонячна електростанція Чечельник щорічно генеруватиме близько 22,48 тис. кВт·год електроенергії, зменшуючи майже на 22 тис. тонн на рік викиди вуглекислого газу в атмосферу.

СЕС зводять на непридатній для вирощування сільськогосподарських культур ділянці площею 32 га в дві черги – поки ведуться роботи із завершення другої черги потужністю 8 МВт.

Об'єкт будує ТОВ «Подільський Енергоконсалтинг» поблизу смт Чечельник, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ecotown.

Як відзначають у компанії, сонячна електростанція «Чечельник» щорічно генеруватиме близько 22,48 тис. кВт·год електроенергії, зменшуючи майже на 22 тис. тонн на рік викиди вуглекислого газу в атмосферу.

Як зазначає голова Чечельницької РДА Сергій Пустовий, бюджет селищної ради щорічно отримуватиме близько 145 тис. грн орендної плати за землю. «Будівництво сонячної електростанції є яскравим прикладом ефективного використання земель», – наголосив він.

Енергетика сонця й вітру вперше перевищила можливості вугільних станційУ 2015 році обсяг сукупних світових потужностей відновлюваної енергії вперше перевищив кількість енергії, що виробляється з використанням вугілля.

До 2018 року у Вінницькій області планують побудувати та ввести в експлуатацію ще 20 сонячних електростанцій і 9 малих ГЕС сумарною потужністю 116 МВт.

Нагадаємо, що Державне підприємство «Виробниче об'єднання «Південний машинобудівний завод імені О. М. Макарова» визначило одним із пріоритетних напрямків на найближчий час виробництво вітрогенераторів і комплектуючих до СЕС.

Українські виробники спільно з литовською Global BOD Group, яка входить до світового топ-5 у галузі відновлюваної енергетики, мають намір побудувати в Херсонській області завод із виробництва обладнання для сонячних електростанцій.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: