Експерт про ситуацію на Донбасі: заморожування конфлікту за зразком Придністров'я

Читать на русском
Валерій Димовполітолог

Не буде узгодженої дорожньої карти, тому що на це не піде РФ, не буде російської карти, бо на це не піде Україна, а компромісів за наш рахунок, які є в основі планів західних партнерів, не допустить суспільство.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Валерій Димов, аналізуючи закінчення терміну та продовження Мінських угод в ході зустрічі «нормандської четвірки».

«Питання не стільки в Мінських угодах, скільки в низці інших документів, починаючи від резолюції ООН, закінчуючи рішеннями щодо санкцій, які спираються саме на «мінський процес». До Мінських угод прив'язано дуже багато», – наголосив політолог.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко заявив, що Мінські угоди не будуть продовжені до 2016 рокуСказано 11 вересня 2015 р.Статус обіцянки: Архів

Імовірно, що й з приводу дорожної карти, зауважив експерт, компроміс не знайдуть. Існують три варіанти дорожньої карти – російський, український та відносно європейський. Шанси знайти компроміс – нульові. Це буде заморожування конфлікту за зразком, який РФ використовувала в Придністров'ї, Абхазії та Південній Осетії.

Україні є на що спиратися в плані аргументації. Там, де РФ розв'язувала війни, там, де заморожувала конфлікти, так чи інакше території були відірвані від тих країн, яким належали.

«Частина путінського плану залишається незмінною – розхитати ситуацію всередині України, томй що на фронті це йому вже не вдається, й використати потім ці обставини за допомогою «пропутінських» сил усередині нашої країни. Але аргументація України має також бути константою – без вирішення питань безпеки жодних компромісів бути не може. Ба, більше: будь-яка група в нашому парламенті, яка погодиться з Пінчуком та компанією, не протягне й тижня», – проаналізував Валерій Димов.

Нагадаємо, два роки тому Глава держави запевняв, що «Мінськ» не буде продовжений до 2016 року, але не дотримав слова. Рейтинг відповідальності Президента – 47%. Усі обіцянки Петра Порошенка можна подивитися за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: