Візит Тимошенко до США: експерти про можливі мотиви поїздки та реакцію влади

Читать на русском
Тарас Загороднійполіттехнолог
Павло Нуссполітичний аналітик

Істерика влади з приводу візиту Тимошенко до США виглядає смішно та безглуздо.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав політтехнолог Тарас Загородний, передає «Слово і Діло».

«Всі, хто знає як працює секретна служба США, що охороняє президентів, розуміють, що «з'явитися навіть біля туалету випадково» – це як мінімум заламали б, а максимум – пальнули би без розмов. У них робота така. Наприклад, грузинський «реформатор» Саакашвілі чомусь не дійшов, хоча знайомий із Трампом особисто», – написав Загородний.

Але є ще й інші неспівпадіння, уточнив експерт.

«Як повідомили у відомстві Стеця, на зустрічі Трамп був не один. Був ще й віце-президент Майкл Пенс. У зв'язку з чим виникає питання: що він міг там робити, враховуючи обставини зустрічі? Сидіти поруч у кабінці?», – додав він.

Політичний аналітик Павло Нусс припустив, що тема візиту Тимошенко до США може бути нічим іншим, як засадничим політичним фактором в її спробі реанімувати рейтинговий потенціал усередині нашої країни.

«Акцент на слові «спроба», – уточнив експерт.

«Існує переконлива думка про те, що візит Тимошенко до США чітко скоординований з її політичними партнерами в Кремлі, які зараз і не тільки є ситуативними союзниками в боротьбі з Президентом України», – припустив аналітик.

Додамо, в «Батьківщині» заявили, що інформація про те, що Тимошенко чекала Трампа біля туалету, поширюється Адміністрацією Президента. За словами нардепа, зустріч була короткою, але повноцінною.

«Слово і Діло» зафіксувало 182 обіцянки Юлії Тимошенко, 72 з яких вона виконала. Коефіцієнт її відповідальності – 40%. Із повним переліком обіцянок політика можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: