Указ Трампа змінив умови видачі віз громадянам України

Читать на русском
Згідно з указом Дональда Трампа, щоб повторно отримати неімміграційну візу, термін дії якої сплив більш ніж року тому, необхідно обов'язково пройти особисту співбесіду.

Представники посольства США офіційно заявили про зміни правил отримання українцями віз.

Про це повідомляє департамент консульської служби МЗС України, передає «Слово і Діло».

«У зв'язку з оприлюдненням указу президента США «Захист нації від в'їзду іноземних терористів до Сполучених Штатів» від 27.01.2017 повідомляємо, що статтею 8 указу запроваджується обов'язковість особистого інтерв'ю в консульській установі США для аплікантів, термін дії попередньої американської візи яких сплив понад рік, тому перед датою подання документів на наступну візу», – йдеться в повідомленні.

Експерт: у перші місяці Трампу потрібно показати, що він особливий президентКерівник Інституту міжнародної політики оцінив рішення адміністрації Дональда Трампа щодо мігрантів.

Водночас оформлення американських віз громадянам України протягом року після завершення терміну дії попередньої візи відбувається без проведення особистого інтерв'ю.

«Оформлення віз для в'їзду до США громадянам України, які вперше подають документи на американську візу або термін дії попередньої візи яких сплив понад рік тому, відбувається за умови особистої присутності в консульстві США та проведення співбесіди з уповноваженим працівником американського консульства», – додали в МЗС.

Нагадаємо, що після вступу на посаду Трамп підписав кілька указів. Зокрема, 27 січня Трамп розпорядився протягом 90 днів не пускати до країни громадян Іраку, Сирії, Ірану, Судану, Лівії, Сомалі та Ємену.

Раніше повідомлялося, що букмекерська компанія Ladbrokes приймає ставки на те, скільки часу Дональд Трамп зможе пробути на посаді президента США.

Нагадаємо, Єврокомісія взялася за вивчення указу Трампа про заборону в'їзду до США.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: