Експерт: проблема зі сміттям у Львові набула національного масштабу

Читать на русском
Ганна Малкінаполітичний експерт

Проблема будівництва заводу, який би переробляв сміття на Львівщині, існує не один рік, і слід було залучати інвесторів уже давно.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповіла політичний експерт Ганна Малкіна, аналізуючи заяву Андрія Садового про те, що у Львові є передумови для екологічної кризи.

«Після того, що відбулося в травні, навіть якби будівництво заводу розпочали, його б не завершили й за рік. Це тривалий процес і ситуація б не вирішилася», – констатувала експерт.

Річ у тім, наголосила вона, що екологічні проблеми не мають державних чи регіональних кордонів.

«Сталося так, що проблема зі сміттям у Львові набула національного масштабу. Вирішення цієї ситуації давно потребувало реакції центральної влади. Натомість цю проблему віднесли до регіонального рівня та сфери відповідальності лише Садового», – пояснила Малкіна.

Андрій СадовийМіський голова Львова
Садовий пообіцяв ліквідувати Грибовицьке сміттєзвалищеСказано 6 вересня 2011 р.Статус обіцянки: Не виконано

На її думку, причина в тому, що Садовий певний час мав високі рейтинги, навіть не виключено, що й президентські амбіції, попри те, що він не пішов до парламенту. А ситуація у Львові працює якраз на зниження його рейтингу та дискредитацію не лише як мера, але і як політика.

«Не виключено, що політичні амбіції просто перемогли потребу допомогти вирішити господарську проблему, яка переросла в таку, що вже може мати наслідки для всієї України як держави», – резюмувала Ганна Малкіна.

За словами Садового, місто 8 місяців перебуває в «сміттєвій блокаді». В травні на міському звалищі Львова і селищі Грибовичі виникла пожежа. Під час її гасіння сталося обвалення гори сміття.

Нагадаємо, ще в 2011 році Андрій Садовий пообіцяв закрити сміттєзвалище в Грибовичах, однак процес ліквідації триває й досі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: