Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Львова
  • Голова партії "Самопоміч"

Садовий пообіцяв ліквідувати Грибовицьке сміттєзвалище

6 вересня 2011 року міський голова Львова Андрій Садовий пообіцяв ліквідувати Грибовицьке сміттєзвалище після розробки проекту його рекультивації.
Не виконано
Сказано 6 вересня 2011 р.

Джерело

  • http://www.city-adm.lviv.ua/news/housing-and-utilities/14207-a-sadovij-mi-prijnali-principove-i-ostatochne-rishenna--smittezvalishhe-v-gribovichah-zakrivajemo
  • http://www.wz.lviv.ua/articles/106494
  • http://zik.ua/ua/news/2012/10/18/374149
  • Лист від начальника управління житлового господарства Львівської міської ради Голець Ю.
  • Лист директора департаменту містобудування Львівської міської ради А. Павліва
  • https://city-adm.lviv.ua/news/259001
  • Лист в.о. директора департаменту, начальника управління житлового господарства Ю.Гольця

Результат

Як повідомили 5 лютого 2014 року у Львівській міській раді, для поетапного закриття та рекультивації міського полігону твердих побутових відходів розробляється «Комплексний проект з рекультивації полігону». Даний проект має дві стадії проектування: «Проект» та «Робоча документація». На даний час виконано стадію «Проект».

Відповідно до листа управління житлового господарства Львівської міської ради від 28 січня 2015 року, для поетапного закриття та рекультивації міського полігону твердих побутових відходів завершено розробку першої стадії проекту "Комплексний проект з рекультивації полігону" с. Грибовичі кошторисною вартістю 213 155, 172 тис. грн з терміном реалізації 10 років та отримано експертний висновок ДП "Укрдержбудекспертиза". На реалізацію даного проекту потрібно передбачити в Державному бюджеті України на 2015 рік видатки в сумі 14379,72 грн та на конкурсній основі визначити виконавця даних робіт.

Відповідно до листа Львівської міської ради від 27 липня 2015 року, для реалізації Комплексного проекту з рекультивації полігону твердих побутових відходів, розміщеного в с. Грибовичі Жовківського району Львівської області, у міському бюджеті м. Львова передбачено кошти в сумі 4 млн грн. Станом на 27 липня 2015 року процедура конкурсних торгів на закупівлю відповідних робіт не проведена.

Рішення про закриття сміттєзвалища в Грибовичах було прийняте 6 вересня 2011 року, а сам процес ліквідації Грибовицького сміттєзвалища триває до цього часу лише на рівні конкурсних торгів, які необхідні для закупівлі відповідних робіт.

Станом на 12 грудня 2018 року минуло 7 років, як Андрій Садовий пообіцяв ліквідувати Грибовицьке сміттєзвалище, однак все ще триває підготовка до його рекультивації, яка триватиме у два етапи. 10 грудня завершився термін подачі документів від компаній на конкурс зі спорудження та експлуатації системи дегазації Грибовицького сміттєзвалища, що є одним з ключових кроків першого етапу рекультивації. До участі у конкурсі подали свої документи три компанії. Підписання договору з компанією-переможцем планується до кінця 2018 року.