Столтенберг пояснив активність НАТО на східних кордонах

Читать на русском
Агресія Росії на Донбасі та окупація Криму є основними причинами посилення присутності НАТО на східних кордонах Альянсу.
Йенс Столтенберг

Агресія Росії на Донбасі та окупація Криму є основними причинами посилення присутності НАТО на східних кордонах Альянсу.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «5 канал».

«Ми не бачимо конкретної загрози якійсь із держав НАТО. Але ми бачимо все більш самовпевнену Росію. Росію, яка суттєво посилила витрати на власне озброєння та військові потужності. Росію, яка хоче використовувати військову силу проти сусідів, як ми це бачили в Грузії та Україні, з нелегальною окупацією Криму й підтримкою сепаратистів на Сході. І це стало причиною, чому НАТО здійснило найбільше посилення колективної безпеки з часів завершення Другої світової. Ось чому ми посилили нашу військову присутність на східних кордонах Альянсу, ось чому наші сили там у стані підвищеної готовності», – зазначив він.

До Польщі прибула майже тисяча військовослужбовців СШАНа територію Польщі вже прибула майже тисяча американських військовослужбовців військової бригади США, яка дислокуватиметься в РП на ротаційній основі.

За словами генсека НАТО, також є й зміни в діяльності Альянсу після звинувачень Росії в хакерських атаках на США під час президентських виборів.

«Альянс створює команду експертів із протидії кібератакам. Фахівці допомагатимуть тим союзним націям, які опинилися під загрозою хакерства», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США збільшать масштаби військових навчань в Європі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: