США збільшать масштаб військових навчань у Європі

Читать на русском
Масштаб і складність військових навчань в Європі будуть збільшені для стримування агресії з боку Росії.
Фото: Reuters

Масштаб і складність військових навчань в Європі будуть збільшені для стримування агресії з боку Росії.

Про це заявив заступник глави Європейського командування збройних сил США генерал-лейтенант Тім Рей, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на агентство Reuters.

«Це частина наших зусиль щодо стримування агресії з боку Росії, щодо забезпечення територіальної цілісності наших союзників і підтримку свободи, процвітання і миру в Європі», – зазначив Рей.

США витратили на захист союзників від російської агресії понад 3 мільярдиСполучені Штати направили європейським союзникам 3,4 мільярда доларів для захисту від російської агресії.

За його словами, близько 70 тисяч військових США, які перебувають в Європі, швидко адаптуються до зміни стратегічної обстановки, маючи на увазі військові операції Росії в Україні, міграційні потоки з Сирії та зростання ісламістського радикалізму.

Військові США і НАТО намагаються підвищити свої здібності до швидкої реакції на виникаючі загрози допомогою попереднього розміщення запасів і обладнання по всій Європі, в той час як йде модернізація аеродромів, полігонів та інших об'єктів інфраструктури після років занедбання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Росії пригрозили США «жорсткою відповіддю» на розміщення сил у Європі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: