Кабмін виділив 40 мільярдів на підвищення «мінімалки» бюджетникам

Читать на русском
На сьогодні у керівників підприємств немає жодних підстав ані для скорочення персоналу, ані для переведення людей на неповний робочий день.

Уряд виділив додаткових 40 млрд грн на підвищення заробітної плати працівникам бюджетної сфери.

Про це сьогодні під час засідання заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, передає «Слово і Діло».

«Ще раз хочу нагадати, що уряд додатково виділив 40 мільярдів гривень для працівників бюджетної сфери для підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 гривень. Сьогодні в керівників підприємств немає жодних підстав ані для скорочення персоналу, ані для переведення людей на неповний робочий день», – зазначив Розенко.

Він запропонував негайно систематизувати інформацію, яка надходить до урядового контактного центру щодо таких порушень, і передати її Міністерству соціальної політики та Державній інспекції праці.

Відзначимо, що для цього в кожній області має бути створена міжвідомча робоча група для моніторингу ситуації щодо виконання рішення Кабміну про підвищення мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року до 3200 грн.

Нагадаємо, що уряд обіцяє не допустити переведення людей на скорочений робочий день і неповні ставки та інших порушень прав працівників у зв'язку зі збільшенням мінімальної зарплати.

«Слово і Діло» зафіксувало 90 обіцянок віце-прем'єр-міністр України Павла Розенка, 41 з яких він виконав. Коефіцієнт його відповідальності – 46%. Із повним переліком його обіцянок можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: