Січневі нововведення: закони, що набули чинності з початку 2017 року

Читать на русском

З перших днів 2017 року українці звикають до нових правил ведення бізнесу, зовнішньоекономічної діяльності, роботи ЗМІ та навіть складання й виконання Державного Бюджету.

Зокрема, з 1 січня діє закон №1662 «Про внесення змін до закону України «Щодо працевлаштування випускників», спрямований на приведення у відповідність до Конституції законодавчих актів щодо забезпечення прав на працю; №3504 «Про внесення змін до закону України «Про телебачення та радіомовлення», що збільшує штрафи та дає можливість телеканалам вимагати від провайдерів інтернет-зв’язку плати за трансляцію своїх телепередач; №3533 «Про заходи щодо стимулювання зовнішньоекономічної діяльності», який скасовує низку імпортних зборів.

13 друзів Гройсмана: чого чекати від Кабміну в 2017 році«Слово і Діло» дібрало найважливіші обіцянки членів українського уряду, які вони планують реалізувати в 2017 році.

Також набули чинності законопроекти №5130 (передбачає збільшення штрафів для підприємств, розміру щомісячних виплат ФОП, розширення повноважень Мінфіну, збільшення мінімальної зарплатні та обмеження максимальної пенсії), №5131 (передбачає перекладення частини витрат із центрального бюджету на місцеві) та 5368 (передбачає зміну податку на прибуток підприємств, на доходи фізосіб і ПДВ).

Крім того, з першого дня нового року діють поправки до Земельного кодексу щодо продовження мораторію на відчуження сільськогосподарських земель та закону «Про акціонерні товариства» щодо кворуму для проведення загальних зборів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: