Розенко розповів, хто перевірятиме підвищення мінімальної зарплати

Читать на русском
У кожній області буде створена міжвідомча робоча група для моніторингу ситуації щодо виконання рішення Кабміну про підвищення мінімальної заробітної плати.

У кожній області має бути створена міжвідомча робоча група для моніторингу ситуації щодо виконання рішення Кабміну про підвищення мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року до 3200 грн.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, передає «Слово і Діло».

За його словами, міжвідомча робоча група має миттєво реагувати на скарги громадян про порушення керівниками підприємств їхніх трудових прав. Аналогічні комісії будуть сформовані в кожній області України.

Порошенко підписав закон, яким впроваджується штраф за зарплати в конвертіПрезидент Петро Порошенко підписав закон, яким передбачається запровадження штрафу за виплату зарплат у конверті в розмірі 100 мінімальних заробітних плат.

«Перед нами стоїть абсолютно чітке завдання – щоб рішення уряду про підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 гривень було виконано в повному обсязі. При цьому не можна допустити жодних маніпуляцій. Адже кошти, необхідні для фінансування бюджетної сфери, в повному обсязі закладені в Державному бюджеті на 2017 рік», – сказав він.

Павло Розенко також звернувся до представників організацій профспілок і роботодавців і закликав спільно з Кабміном забезпечити виконати відповідне рішення в недержавному секторі економіки.

Раніше Розенко заявляв, що уряд не допустить переведення людей на скорочений робочий день і неповні ставки.

Нагадаємо, Володимир Гройсман пообіцяв, що Кабмін буде моніторити виплати роботодавцями зарплати, не меншої за мінімальну.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: