Окупанти демонтують обладнання шахти імені Менжинського

Читать на русском
Влада ЛНР демонструє нездатність забезпечити функціонування промисловості на тимчасово окупованих територіях.

«Влада ЛНР» демонтує обладнання шахти «Марія-Глибока», що раніше мала ім'я Менжинського, в місті Первомайськ Луганської області.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

«На шахті «Марія-Глибока» (колишня назва Менжинського, Первомайськ, Луганська область) Окупанти демонтують металеві конструкції й вивозять їх на територію РФ як металобрухт», – йдеться в повідомленні.

На думку ГУР, таким чином «влада ЛНР» демонструє нездатність забезпечити функціонування промисловості на тимчасово окупованих територіях, де триває занепад і руйнування підприємств.

Окупанти Луганської області нарощують заборгованість за воду перед УкраїноюКП «Попаснянський районний водоканал» продовжує споживати такий самий обсяг електроенергії, як і до заходів часткового знеструмлення. Таким чином, окуповані райони Луганської області нарощують заборгованість за спожиту воду.

На шахті «Марія-Глибока» проводився видобуток коксівного вугілля, необхідного для потреб металургії. Крім цього підприємства, на коксівному вугіллі в так званій «ЛНР» спеціалізуються лише шахти Краснодона. У 2013 році ТОВ «Інтер-інвест вугілля» ухвалило рішення почати юридичну процедуру повернення шахти «Марія-Глибока» в управління профільного міністерства. Демонтаж устаткування шахти почався ще в 2015 році.

Раніше народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Ігор Кононенко заявив, що Україна готова відмовитися від закупівель вугілля в самопроголошених «республік» Донбасу.

Раніше повідомлялося, що добровольці почали блокаду окупованих територій Донбасу через те, що їхній ультиматум щодо звільнення заручників не виконаний.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: