Бойовики передали тіла всіх бійців ВСУ, які загинули на Світлодарській дузі

Читать на русском
Проросійські бойовики передали українській стороні тіла всіх військовослужбовців ЗСУ, які загинули на Світлодарській дузі.

В Міністерстві оборони України заявили, що проросійські бойовики передали українській стороні тіла всіх військовослужбовців ЗСУ, які загинули на Світлодарській дузі.

Як передає «Слово і Діло», про це заявив на брифінгу речник Міністерства оборони України Віл'єн Підгорний.

За його словами, під час бойових дій бойовики захопили тіла трьох українських солдатів. «Усі тіла були повернуті в результаті серії обмінів. Останній обмін відбувся вчора. Два тіла були повернуті при обміні, який відбувся в місті Щастя в Луганському секторі. Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ спостерігала за процесом », - повідомив Подгорний.

Також він зазначив, що українські військові повернули контроль над селищем Новолуганське, яке повинно було знаходитися під контролем уряду України відповідно до Мінських угод, але перебувало в буферній зоні.

Бойовики тричі атакували позиції ЗСУ на Світлодарській дузіДоба на Донбасі минула неспокійно: загалом незаконні збройні формування 30 разів відкривали вогонь в зоні проведення АТО.

Підгорний повідомив, що українські військовослужбовці встановили свої позиції на південних околицях селища, що сприятиме в подальшому доставленню гуманітарної допомоги місцевому населенню та оптимізує процес проходження через блокпости. При цьому він зазначив, що бойовики продовжували вести мінометні обстріли по позиціях ЗСУ поблизу селища.

«Підтримувані Росією бойовики кілька разів спробували захопити українські позиції, застосовуючи заборонене Мінськими угодами озброєння, в тому числі міномети та артилерійські системи. Українські війська були змушені вживати відповідних заходів у відповідь, щоб зупинити вогонь противника і захистити життя військовослужбовців і цивільних, які все ще живуть в селі Луганське», - сказав Подгорний.

Нагадаємо, на Світлодарській дузі російсько-окупаційні війська порушили домовленість щодо евакуації загиблих, обстрілявши гуманітарну групу, яка мала намір евакуювати тіло загиблого бойовика.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: