Миколаю, допоможи! Подолання корупції як заповітне бажання українців

Читать на русском

День Святого Миколая – свято, в яке, за легендою, збуваються найбільш заповітні мрії. Напередодні 19 грудня «Слово і Діло» спробувало вгадати, які бажання українців є найзаповітнішими і хто з політиків обіцяв їх здійснити. Хтозна, можливо, якщо доброму святому про них нагадати, то вони швидше збудуться? Наприклад, така обіцянка, як подолання корупції.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє провести люстрацію суддів, правоохоронців, податківців та митниківСказано 30 березня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Досягти цієї амбітної мети обіцяло чи не кожне покоління політиків в Україні, проте корупційна складова так глибоко засіла у вітчизняній політиці й економіці, що її викорінення не може бути безболісним для жодного з представників вітчизняної політичної еліти. Можливо, саме тому, вони так зволікають із реалізацією своїх обіцянок?

Із представників чинної влади немало обіцянок із цього приводу дав Президент Петро Порошенко. Він, зокрема, ще в березні 2014 року, балотуючись на виборах глави держави, заявив, що проведе антикорупційну люстрацію суддів, правоохоронців і митників. Оприлюднити документи, що підтверджують корупцію в газовій сфері, пообіцяла народний депутат Юлія Тимошенко. Її колега Олексій Гончаренко запевнив, що буде боротися з цим ганебним явищем на державних підприємствах. Проте, на жаль, жодне з цих зобов’язань поки що не отримало статус «виконано».

Артем СитникДиректор Національного антикорупційного бюро України
Ситник обіцяє, що конкурси на заміщення вакантних посад в НАБУ транслюватимуть онлайнСказано 19 квітня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Як відомо, віднедавна в Україні є органи, які займаються боротьбою з корупцією професійно. Про те, як виконують свої обіцянки голова Національного антикорупційного бюро Артем Ситник та керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, можна дізнатися, зайшовши на їхні профілі на нашому сайті. Проте сам Ситник уже провалив обіцянку щодо відкритої трансляції конкурсу на заміщення вакантних посад у НАБУ, а Холодницький надто довго зволікав із оголошенням конкурсу на посади прокурорів САП, що, на жаль, кидає тінь на прозорість та добросовісність їхньої роботи як керівників таких суспільно важливих відомств.

Святой Николай, пожалуйста, подари нам жизнь без коррупцииSlovoiDilo

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: