Савченко розповіла подробиці переговорів із бойовиками

Читать на русском
Нардеп Надія Савченко розповіла, що зустрічалася із ватажками бойовиків ДНР Олександром Захарченком і ЛНР Ігорем Плотницьким вперше після звільнення.
Надія СавченкоФото: УНІАН

Нардеп Надія Савченко розповіла, що зустрічалася із ватажками бойовиків «ДНР» Олександром Захарченком і «ЛНР» Ігорем Плотницьким вперше після звільнення.

Про це вона заявила в ефірі «Радіо Свобода», повідомляє «Слово і Діло».

За словами Савченко «ніхто не легалізує» бойовиків.

«Зустріч пройшла у тристоронньому форматі за присутності російської сторони і білоруської організаційної сторони. Вона відбувалася три години, з третьої до шостої вечора. Закінчилася, я вважаю, що на позитивній ноті», – розповіла вона.

Савченко також підтвердила, що на зустрічі були Михайло Балуєв, Олег Шкряба як представники російської сторони, і Володимир Рубан (якого пов'язують із Віктором Медведчуком).

«Вони є в Мінській контактній групі з гуманітарних питань», – сказала нардеп.

Савченко вийшла з партії «Батьківщина» – нардепНародний депутат Надія Савченко вийшла зі складу партії Батьківщина. Про це повідомив її однопартієць Іван Крулько.

Також Савченко розповіла, що обговорювала під час зустрічі питання амністії. Водночас вона заявила, що не давала згоду на відкриття «посольства ЛДНР» в Києві.

«Так не було, я не знаю, як це подали журналісти. Навпаки, я сказала, що не може бути представництва офіційного того, чого офіційно не існує. Немає ні ЛНР, ні ДНР. Далі ми говорили про те, щоб зробити якийсь прес-центр. Я сказала, що якщо ви хочете, щоб вас чули, можна почати говорити», – розповіла Савченко.

Вона додала, що завжди повідомляє про такі контакти «відповідні органи».

Нагадаємо, 7 грудня Савченко таємно відвідала Мінськ, де за посередництва ФСБ Росії зустрілася з Захарченком та Плотницьким.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: