Савченко поїхала в Москву й запросила туди депутатів

Читать на русском
Народний депутат від Батьківщини Надія Савченко поїхала в Москву, щоб морально підтримати на суді українців Миколу Карпюка та Стаса Клиха.
Надія СавченкоФото: Reuters

Народний депутат від «Батьківщини» Надія Савченко поїхала в Москву, щоб морально підтримати на суді українців Миколу Карпюка та Стаса Клиха.

Про це вона розповіла на своїй сторінці у Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

Суд Чечні оголосив вирок українцям Карпюку та КлихуВерховний суд Чечні засудив громадян України Миколу Карпюка та Станіслава Клиха до 22,5 і 20 років колонії суворого режиму.

«Сьогодні, 26 жовтня, у Верховному суді РФ слухання апеляції на вирок українцям Карпюку Миколі та Клиху Стасу. З власного досвіду знаю, як важливо, коли в залі «суду», де ти сидиш у клітці, присутні українці. Коли є кому крикнути: «Слава Україні!» й почути у відповідь: «Героям слава!». І тоді розумієш, що тебе не кинули свої, боротьба триває й з'являються сили», – написала нардеп.

Також Савченко закликала депутатів Верховної Ради та ЗМІ, що мають акредитацію, їхати на «це судилище над Україною».

Нагадаємо, в травні цього року суд у Чечні визнав українців Карплюка й Клиха винними. Їх звинуватили в тому, що в 1994-1995 роках вони в складі УНА-УНСО брали участь у Чеченській війні проти збройних сил РФ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: