Штайнмаєр закликає до проведення нової зустрічі щодо Донбасу

Читать на русском
Голова МЗС Німеччини констатував погіршення ситуації на сході України й наполягає на новій зустрічі щодо Донбасу.

Очільники МЗС Німеччини й Франції Франк-Вальтер Штайнмаєр та Жан-Марк Еро запропонували колегам з України та Росії 29 листопада в Мінську нову зустріч у «нормандському форматі».

Про це повідомив Штайнмаєр, виступаючи з промовою в німецькому бундестазі в середу, 23 листопада, пише «Кореспондент», передає «Слово і Діло».

Міністр висловив надію на те, що Україна та Росія однаково розуміють серйозність нинішньої ситуації на Донбасі.

«Ми закликаємо обидві сторони внести, нарешті, відчутний внесок у зусилля, спрямовані на забезпечення довгострокової розрядки напруженості в Україні», – сказав Штайнмаєр.

Тристороння контактна група щодо Донбасу збереться знову 23 листопадаНаступне засідання Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі в Мінську відбудеться 23 листопада.

Він також зазначив, що після саміту в «нормандському форматі» наприкінці жовтня в Берліні на Донбасі на короткий час був досягнутий прогрес, проте потім ситуація знову погіршилася, режим припинення вогню порушується все частіше.

«Вичікування та байдикування – не вихід. Навіть якщо не вдається досягти масштабного рішення, потрібно зробити все можливе, щоб забезпечити поетапне виконання Мінських угод. В першу чергу необхідно остаточно вивести із зони конфлікту важкі озброєння та поліпшити гуманітарну ситуацію», – підкреслив Штайнмаєр.

Нагадаємо, 21 листопада Президент України Петро Порошенко та федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель домовилися про проведення наприкінці листопада зустрічі міністрів закордонних справ країн «нормандської четвірки».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: