Позиція ЄС щодо анексії Криму залишається незмінною – Порошенко

Читать на русском
Порошенко повідомив, що позиція Європейського Союзу щодо анексії Криму Російською Федерацією залишається чіткою й незмінною.

Президент України Петро Порошенко заявив, що європейські політики не змінюють свою позицію щодо анексії Росією Криму, а офіційного визнання від країн Євросоюзу Крим не отримає.

Про це Порошенко розповів на прес-конференції за підсумками саміту Україна-ЄС, пише «Українська правда», передає «Слово і Діло».

«Я подякував нашим партнерам з ЄС за чітку позицію невизнання незаконної анексії Російською Федерацією Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. Вдячний за одностайну підтримку країнами-членами ЄС проекту резолюції Генасамблеї ООН щодо ситуації з правами людини в Криму», – заявив Президент України.

Чубаров пропонує створити спеціальний орган із питань КримуДепутат від Блоку Петра Порошенка Рефат Чубаров заявив, що в Україні має бути єдиний спеціальний орган, що займатиметься питаннями окупованого Криму.

Крім того, Порошенко зазначив, що міжнародні організації почали більш активно поводитися щодо незаконних дій Росії.

«Таким чином, ми закладаємо основи деокупації півострова. Важливе підтвердження нашої спільної позиції в цьому питанні – відмова ЄС визнати незаконні вибори, які окупаційна влада провела в Криму, та запровадження санкцій проти так званих членів російської Думи, обраних у Криму», – заявив Порошенко.

Нагадаємо, 20 листопада Парламентська асамблея НАТО офіційно визнала факт агресії Російської Федерації проти України.

Раніше повідомлялося, що в анексованому Криму будуть відкривати справи за кожні збори Меджлісу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: