Стокгольмський арбітраж сьогодні починає слухання між «Нафтогазом» і «Газпромом»

Читать на русском
Рішення арбітражу за контрактом на закупівлю газу очікується до квітня, а за контрактом на транзит газу – до червня 2017 року.

У понеділок, 21 листопада, в Стокгольмському арбітражі починаються слухання між НАК «Нафтогаз України» і ВАТ «Газпром» за контрактом на транзит газу.

Про це написав у Facebook головний комерційний директор НАК Юрій Вітренко, передає «Слово і Діло».

«Слухання щодо транзитного контракту починаються в понеділок», – написав він.

Як нагадав Вітренко, в разі, якщо арбітраж підтвердить справедливість вимог НАК у цій комерційній суперечці між компаніями, «Газпрому» доведеться виплатити десятки мільярдів і не перешкоджати інтеграції України в європейський ринок.

«Газпром» уточнив позовну суму «Нафтогазу» в Стокгольмському арбітражіСума вимог НАК «Нафтогаз України» до ВАТ «Газпром» у Стокгольмському арбітражі становить $14,23 млрд.

Рішення арбітражу за контрактом на закупівлю газу очікується до квітня, а за контрактом на транзит газу – до червня 2017 року.

Як повідомлялося раніше, 25 вересня в Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма почався судовий процес між «Газпромом» і «Нафтогазом» за контрактом про постачання газу.

Голова правління НАК «Нафтогаз» Андрій Коболєв розповів, що Стокгольмський арбітражний суд розглядає взаємні претензії українського та російського газових монополістів як одну справу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: