«Газпром» уточнив позовну суму «Нафтогазу» в Стокгольмському арбітражі

Читать на русском
Нафтогаз звернувся до Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма з вимогами про ретроактивну зміну ціни на газ, відшкодування всіх переплат, здійснених із 20 травня 2011 року.

Сума вимог НАК «Нафтогаз України» до ВАТ «Газпром» в Стокгольмському арбітражі становить $14,23 млрд.

Про це йдеться в звіті російської компанії, передає «Слово і Діло».

«Нафтогаз» звернувся до Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма з вимогами про ретроактивну зміну ціни на газ, відшкодування всіх переплат, здійснених із 20 травня 2011 року, та скасування положення, що забороняє реалізацію поставленого за ним газу за межами України», – йдеться в повідомленні.

При уточненні сума вимог НАК «Нафтогаз України» склала понад $14,23 млрд.

Раніше повідомлялося, що в рамках розгляду в Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма «Нафтогаз» може отримати $50 млрд від російського «Газпрому» після задоволення позову.

У «Газпромі» збільшили вартість газу, поставленого до ОРДЛО«Газпром» поставив на окуповані території сходу України газу на $718,5 млн, однак компанія поки не пред'являє цей рахунок «Нафтогазу України» в Стокгольмському арбітражі.

«Загальна ціна питання за Стокгольмським арбітражем – 50 мільярдів доларів, з яких 30 мільярдів – це питання компенсації, які ми вимагаємо отримати за те, що ми раніше від «Газпрому» недоотримали або переплатили, й принаймні 20 мільярдів – це додаткові грошові потоки, які ми отримаємо після ухвалення рішення в Стокгольмі», – зазначив директор із розвитку бізнесу «Нафтогазу» Юрій Вітренко.

«Газпром» і «Нафтогаз» судяться в Стокгольмському арбітражі з червня 2014 року. Остаточний результат очікується до кінця першої половини наступного року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: