В Україні створено цільовий фонд відновлення Донбасу

Читать на русском
Сьогодні 28 жовтня в Україні оголосили про створення цільового фонду багатьох партнерів для підтримки проектів по відновленню Донбасу.
Підписання меморандуму головою Мінато Вадимом Чернышем, представником ПРООН в Україні Нілом Вокером і директором Світового банку у справах України Сату КахконеномФото: Адміністрація Президента України

Сьогодні відбулося підписання Меморандуму про взаєморозуміння щодо співробітництва між Кабінетом Міністрів України, ООН та Міжнародним банком реконструкції та розвитку щодо створення цільового фонду багатьох партнерів.

Про це повідомляє прес-служба президента, передає «Слово і Діло».

Цим документом створюється фонд, який буде акумулювати кошти міжнародних та українських донорів для підтримки проектів по відновленню Донбасу.

{embe]}

«Надзвичайно важливий документ, який відкриває можливості значно прискорити реальне відновлення звільненій території Донецької і Луганської областей. Також механізм, заснований фондом, буде вкрай необхідним для допомоги людям після звільнення окупованих українських територій», – заявив представник президента у Верховній Раді та народний депутат від Блоку Петра Порошенка Артур Герасимов.

Мета фонду – акумулювання коштів міжнародних донорів та українського уряду для відновлення інфраструктури Донбасу та прилеглих Дніпропетровської, Харківської та Запорізької областей, які постраждали в результаті агресії з боку Росії.

За оцінками міжнародних організацій, збитки, завдані війною тільки звільненим українським територіям, оцінюються щонайменше в $3 млрд. Це без урахування збитків на окупованих територіях.

Україна разом із партнерами зробила кілька кроків для оцінки руйнівних наслідків агресії: створена «маршрутна карта», напрацьовані інструменти для реалізації проектів і створена Рада з відновлення та встановленню миру на Донбасі, який буде координувати діяльність фонду, – повідомив віце-прем'єр-міністра Геннадій Зубко.

У липні в СЦКК розповіли про відновлення інфраструктури Донбасу.

Нагадаємо, 31 серпня Кабмін затвердив концепцію відновлення Донбасу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: