Бойовики перенесли «вибори до місцевих органів влади» на окупованому Донбасі

Читать на русском

Україна вимагає проведення виборів за українським законодавством й лише після виведення російських військових і виведення озброєння, а також взяття під контроль українською стороною зовнішнього кордону з РФ.

Ватажки російських бойовиків так званих «ДНР» і «ЛНР» Олександр Захарченко та Ігор Плотницький скасували проведення «місцевих виборів», запланованих на 6 листопада 2016 року.

Про це йдеться в повідомленнях «адміністрацій» Захарченка та Плотницького, передає «Слово і Діло».

Причини перенесення «виборів» у «ДНР» не уточнюються. Нову дату їх проведення обіцяють назвати пізніше.

Ігор Плотницкий своєю чергою підписав документ, який називається «Про відкладення проведення перших виборів місцевих голів» й оприлюднений на його сайті. Повідомляється, що «глава ЛНР» ухвалить окреме рішення про дату їх проведення.

У ПАРЄ визнали, що ОБСЄ не може гарантувати безпеку проведення виборів на ДонбасіПарламентська асамблея Ради Європи визнала, що ОБСЄ не може гарантувати безпеку проведення виборів на Донбасі.

Наразі лідери ФРН і Франції наполягають на якнайшвидшому проведенні виборів у окупованих районах Донбасу. Проте Україна вимагає, щоб вибори проходили за українським законодавством, після виведення російських військових і виведення озброєння, а також взяття під контроль українською стороною зовнішнього кордону з РФ.

Російські куратори маріонеткових режимів на Донбасі не згодні з українським баченням розвитку подій і вимагають також амністії для бойовиків.

Тристороння контактна група в Мінську досі не досягла компромісу щодо проведення виборів на окупованій території, а Верховна Рада не ухвалила відповідний закон.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: