Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом

Порошенко запевняє, що кошти, спрямовані на відновлення Донбасу, будуть контролюватися системою «ProZZoro»

9 червня 2016 року президент України Петро Порошенко заявив, що всі кошти, спрямовані на відновлення Донбасу, будуть контролюватися системою державних електронних закупівель «ProZZoro».
Виконано
Сказано 9 червня 2016 р.

Джерело

Результат

1 серпня 2016 року в Україні завершився повний перехід на електронні публічні закупівлі через систему «ProZZoro». З квітня всі свої надпорогові тендери (від 200 тис. для товарів і послуг і від 1,5 млн грн – для робіт) перевели центральні органи влади, великі державні підприємства і природні монополісти. А відтепер використовувати «ProZZoro» зобов’язані також місцеві органи влади, комунальні підприємства та інші організації, які використовують кошти платників податків.

У 2016 році своїм рішенням ВР перерозподілила майже 4 млрд грн які спрямувала на відновлення інфраструктурних і соціальних об'єктів в Донецькій (майже 3 млрд) і Луганській (1 млрд) області. Список об'єктів затверджував бюджетний комітет ВР за пропозиціями регіональної влади і депутатів, які надавали свої ідеї. На Донеччині було визначено 596 об'єктів, на Луганщині 150. Станом на початок 2017 року роботу було розпочато лише на половині визначених об'єктів. Що важливо, всі тендерні процедури проходять через «ProZZoro», що дозволяє заощадити кошти.