У СЦКК розповіли про відновлення інфраструктури Донбасу

Читать на русском
Спільний центр контролю та координації питань припинення вогню й стабілізації лінії розмежування сторін продовжує планове відновлення інфраструктури Донбасу.
Луганська ТЕС

У Спільному центрі контролю та координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін повідомили про продовження планового відновлення зруйнованої під час бойових дій інфраструктури.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

«Відсьогодні почалися аварійно-відновлювальні роботи на магістральній лінії електропередачі 330 кВ «Вуглегірська ТЕС-Донбаська-1» в районі населеного пункту Семигір'я... Ремонтні бригади працювали й над відновленням магістральної лінії електропередачі 220 кВ «Михайлівка-Лисичанська», – повідомив спікер СЦКК, підполковник Віталій Іванов.

Мінрегіон спрямує кошти на відновлення мостів на ДонбасіЗа словами віце-прем'єра – глави Мінрегіону Геннадія Зубка, на ремонт мостів Донецької області Кабмін направить 88 млн грн.

За словами прес-офіцера української сторони СЦКК, сьогодні, 14 липня, в районі міста Горлівка почнуться роботи з відновлення магістральної лінії електропередачі 110 кВ, яка живить комплекс насосних станцій 3-го «Підйому» каналу Сіверський Донець-Донбас. «Якщо завдання буде виконано в зазначений термін, то це дозволить запустити на повну потужність комплекси напірних трубопроводів та істотно збільшити обсяг води, що подається цієї водною артерією кінцевим споживачам», – сказав Іванов.

Також наразі проходить другий етап очищення акваторії підводних каналів на Луганській ТЕС і тривають роботи з риття траншей для укладання труб газопроводу в районі населених пунктів Слов'яносербськ, Червоний Лиман, Пришиб.

«Комплекс відновлювальних робіт проводиться в умовах дотримання режиму «тиша» та із застосуванням груп із розмінування для обстеження місць проведення ремонту», – відзначили в штабі.

На найбільш проблемних ділянках робіт контроль здійснюють патрулі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та спостерігачі сторін СЦКК, додали в прес-центрі.

Нагадаємо, вчора, 13 липня, Кабінет міністрів України ухвалив постанову про виділення 105 млн 500 тис. грн на відновлення Донецької області. 88 мільйонів із цієї суми підуть на відновлення зруйнованих мостів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: