У Франції стартували переговори з лідерами фракцій Верховної Ради

Читать на русском
У замку Моне неподалік від Парижа зібралися лідери парламентських фракцій Верховної Ради України на переговори, які присвячені питанню реформування роботи українського парламенту.
Лідери фракцій ВР на зустрічі у ФранціїFacebook Олега Ляшко

Сьогодні лідери парламентських фракцій Верховної Ради України зібралися в замку Моне неподалік від Парижа на переговори щодо реформування роботи ВР.

Про це повідомив у своєму Facebook голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко, передає «Слово і Діло».

Ініціював переговори екс-президент Європарламенту і діючий голова місії з реформ Пет Кокс. Всі витрати взяла на себе приймаюча сторона – повідомив лідер «Радикальної партії».

Ляшко прибув у замок зі своїм заступником з міжнародних питань Віктором Вовком.

«Це без сумніву історична подія - переговори лідерів парламентських фракцій щодо розуміння в умовах війни і реформ роботи ВР. Головна мета яких - радикально підвищити якість і ефективність роботи парламенту», - зазначив лідер Радикальної партії.

Українська сторона обрала нову тактику в переговорах по Донбасу – експертДиректор Центру прикладних політичних досліджень «Пента» проаналізував і пояснив, як змінилася тактика України в «нормандських переговорах».

«У переговорах беруть участь всі керівники фракцій і груп парламенту. Крім Кремлівського блоку. Чомусь не приїхала особисто також Юлія Тимошенко. Також присутнє керівництво Верховної Ради Андрій Парубій, Ірина Геращенко та Оксана Сыроид», - повідомив він.

«Вірю, що ми знайдемо в собі мудрість і мужність забути про політику, коли йде мова про інтереси України. І гідно представити свою державу на міжнародній арені, переконавши західних партнерів реально допомогти нам провести реальні реформи на своїй землі заради гідного життя людей», - підсумував Ляшко.

Раніше повідомлялося, що США і Росія домовилися відновити переговори щодо Сирії.

Нагадаємо, 19 жовтня у Берліні відбулися переговори в «нормандському форматі».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: