Фейгін розповів про перебіг засідання у справі Сущенка

Читать на русском
Російський суд відхилив апеляцію на арешт українця та продовжив арешт Сущенка. В справі журналіста адвокат вбачає процесуальні порушення та нестачу доказів.
Адвокат Марк Фейгін

Сьогодні, 27 жовтня, в Московському міському суді відбулося закрите засідання в справі незаконно затриманого в РФ українського журналіста Романа Сущенка.

Подробиці судового розгляду розповів адвокат Марк Фейгін, передає «Слово і Діло».

Суд відхилив апеляцію на арешт українця та продовжив арешт Сущенка.

Як стало відомо, сторона захисту просила суд змінити журналісту Роману Сущенку запобіжний захід на домашній арешт замість тримання в СІЗО.

«Ми вважаємо, що запобіжний захід у вигляді домашнього арешту був би розумним і гуманним, міг би забезпечити перебіг попереднього слідства», – повідомив Фейгін.

Фейгін назвав звинувачення російської сторони надуманими й політично мотивованими.

«Сторона захисту обмежена в можливості інформування, оскільки справа містить державну таємницю, але можу сказати, що в справі Романа Сущенка, оскільки він не визнає свою провину, немає достатніх доказів його провини з точки зору захисту», – повідомив правозахисник.

Врятувати полоненого Сущенка: який сигнал дає Україні Кремль?Затримання українського журналіста стало черговим свідченням відвертого порушення Росією всіх норм міжнародного права. Та головне питання: як надалі Україна зможе захистити права своїх громадян та гарантувати безпеку під час відвідин РФ?

«Щодо запобіжного заходу, то ми вказували на порушення процесуального характеру під час затримання Сущенка, на позбавлення його права на спілкування та консульську підтримку», – додав він.

Адвокат наголосив, що суд не бере до уваги аргументи захисту, а це відкриває можливість звернення до європейських інстанцій, зокрема Європейського суду з прав людини.

Нагадаємо, що 30 вересня в Москві неправомірно був затриманий український журналіст Роман Сущенко. Росія звинувачує його у шпигунстві.

Зазначимо, що захист Сущенка клопоче про надання йому статусу політв’язня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: