Іран готується поставляти автомобілі в Україну

Читать на русском
Іран будує автопідприємство в Азербайджані для виробництва авто компанії Khodro (IKCO) з подальшим експортом в Україну та Грузію.

Іранський автомобільний гігант Khodro (IKCO) розробив інвестиційний план з організації спільного автоскладального підприємства в Азербайджані для поставок в Україну та Грузію автомобілів Khodro.

Про це повідомляє азербайджанське агентство Trend, передає «Слово і Діло».

Автозавод, який буде створений двома країнами, розташовуватиметься в промисловому кварталі в Нефтчалі, де вже до літа 2017 року випускатимуться перші автомобілі. Спільне підприємство вироблятиме 1000 автомобілів, включаючи Iran Khodro Samand, Soren, Runna та Dena.

За словами представника компанії, сьогодні ведуться переговори про експорт продукції СП до країн СНД, перш за все до Грузії та України.

Iran Khodro володітиме 25% акцій в СП, інші – належатимуть азербайджанській стороні.

Іран розпочав постачання нафти в ЄвропуШвейцарська трейдингова компанія Glencore в ніч на суботу почала завантаження іранської нафти для експорту її морем до Європи.

IKCO є найбільшим автовиробником Ірану, що забезпечує випуск до 600 тис. автомобілів на рік.

Як повідомлялося раніше, Іран запропонував Україні модернізувати українські нафтопереробні заводи, а також висловив готовність почати поставки нафти й газу.

Також після зняття санкцій з Ірану для України відкриваються нові можливості у сфері поставок продукції авіабудування та машинобудування до цієї близькосхідної країни.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: