Іран готовий модернізувати українську нафтопереробку

Читать на русском
Іран має намір брати участь у модернізації нафтопереробних заводів на території України, в тому числі для розширення можливостей зберігання нафтопродуктів.
Посол Ірану в Україні Мохаммад Бехешти-Монфаред (праворуч)

Іран запропонував Україні модернізувати українські нафтопереробні заводи, а також виразив готовність ропочати поставки нафти та газу.

Про це заявив посол Ірану в Україні Мохаммад Бехешті-Монфаред на прес-конференції в Києві, повідомляє «Слово і Діло».

«Іран має намір брати участь у модернізації нафтопереробних заводів на території України, в тому числі для розширення можливостей зберігання нафтопродуктів», – сказав Бехешті-Монфаред.

За словами посла, також існують перспективи поставок іранського газу й нафти в Україну.

«Найкраща інфраструктура для цього – наявні нафто– та газопроводи Іран-Туреччина-Європа», – додав він.

Іран розсмішили заклики ОПЕК і РФ заморозити видобуток нафтиЗаява іранської сторони призвела до падіння цін на нафту. О 19:33 за Києвом квітневі ф'ючерси на Brent торгувалися біля позначки $ 33,34 / бар. Це на 3,89% нижче, ніж на відкритті торгів.

Нагадаємо, що в березні Україна та Іран домовилися про співпрацю в енергетичній сфері. Сторони домовилися про участь українських підприємств у модернізації іранської енергетичної інфраструктури, тепло- та гідрогенераціі.

Як повідомлялося раніше, після зняття санкцій з Ірану для України відкриваються нові можливості у сфері поставок продукції авіабудування та машинобудування до цієї близькосхідної країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: