Іран прояснив ситуацію з російськими бомбардувальниками на своїх авіабазах

Читать на русском
Іран не надає свої авіабази для постійного базування російських бомбардувальників, а лише для дозаправки.

Міністр оборони Ірану Хосейн Дехган розкритикував Росію за розголошення використання іранських баз для атак у Сирії, назвавши заяви «вихвалянням» і «спробою показати себе наддержавою».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

Іран визнав, що надав РФ свої авіабази для завдання ударів у Сирії. Але представники влади при цьому підкреслили, що йдеться суто про посадки з метою дозаправки, а не про базування на постійній основі.

Нагадаємо, минулого тижня з'явилися повідомлення про те, що російські військові літаки тепер відправляються знищувати противників режиму президента Сирії Башара Асада не лише безпосередньо з Росії або з бази в Сирії, але вже й із території Ірану.

Іран готовий модернізувати українську нафтопереробкуІран запропонував Україні модернізувати українські нафтопереробні заводи, а також висловив готовність ропочати поставки нафти й газу в Україну.

У Державному департаменті США заявили, що використання російської військовою авіацією авіабази «Хамадан» в Ірані для завдання ударів по цілях у Сирії може порушувати резолюцію Ради безпеки ООН.

Відзначимо, що Україна останнім часом активно розширює двосторонні відносини з Ісламською Республікою Іран. Зокрема, відомо, що українські залізничники будуть прокладати залізничні шляхи в Ірані протяжністю понад 150 кілометрів. Україна також братиме участь у будівництві ТЕС і модернізації електромереж на території Ірану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: