Іран налагоджує імпорт товарів із Херсонської області

Читать на русском
На сьогодні в Херсонській області багато іранських бізнесменів займаються підприємницькою діяльністю й задоволені її результатами.
Зустріч між представниками провінції Ісфахан і Херсонської області

Між Іраном і керівництвом Херсонської області ведуться переговори про залучення додаткових інвестицій і налагодження експортних перевезень товарів до Ірану.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Херсонської ОДА.

«Зараз ведуться переговори про співпрацю з Херсоном та залучення додаткових інвестицій в область. Ми зацікавлені в налагодженні експортних перевезень товарів до Ірану», – зазначив віце-генеральний секретар Ісфаханської палати торгівлі, промисловості, шахт і сільського господарства Махмудреза Агхаребпараст.

Він запевнив, що іранська провінція Ісфахан сподівається на взаємовигідне співробітництво.

«На сьогодні в Херсонській області багато іранських бізнесменів займаються підприємницькою діяльністю й задоволені її результатами», – підкреслив Агхаребпараст.

Разом із тим, іранські гості звернули увагу на те, що вкрай важливо вивчити особливості митного контролю та транспортування товарів за кордон із можливістю прямого перевезення з України в Іран.

«Іранці висловили бажання якомога швидше отримати протокол про співпрацю в галузі сільського господарства між двома країнами. Адже, як зазначив член Комітету агропромислового комплексу провінції Мохаммед Садегхи, якщо вже є угода про співпрацю України та Ірану, можна підписати й угоду про співпрацю між Херсонською областю та провінцією Ісфахан», – йдеться в повідомленні ОДА.

Чи допоможе Україні зняття санкцій з Ірану?Експерт проаналізував інформацію про те, що Україна скасувала санкції, запроваджені через іранську ядерну програму.

Делегати також відзначили якість сільгосптехніки на полях області й серйозно зацікавилися в створенні підприємств у сільському господарстві.

Як повідомлялося раніше, Україна та Іран досягли низки угод у сфері співробітництва в секторі енергетики, які можуть бути реалізовані найближчим часом.

Нагадаємо, що Президент України Петро Порошенко попросив депутатів зняти санкції щодо іранської ядерної програми.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: