Затримано екс-керівника держпідприємства «Укрзалізничпостач» – НАБУ

Читать на русском
Детективи Національного антикорупційного бюро затримали колишнього директора держпідприємства Укрзалізничпостач, підозрюваного в розтраті понад 20 млн гривень.

Сьогодні, 26 жовтня, детективи Національного антикорупційного бюро затримали колишнього директора держпідприємства «Укрзалізничпостач», яке нразі є філією «Укрзалізниці».

Про це повідомляється на сайті НАБУ, передає «Слово і Діло».

Екс-керівник держустанови підозрюється в організації в 2015 році закупівлі метизної продукції за завищеними цінами й попередній змові з постачальником.

За даними детективів відомства, держпідприємству таким чином було завдано збитків на суму понад 20 млн грн.

Екс-директора ДП «Укрзалізничпостач» затримали за підозрою в скоєнні злочину за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах).

Детективи готують клопотання до суду щодо обрання екс-чиновнику запобіжного заходу.

У НАБУ зазначили, що розслідування кримінального провадження за фактом заволодіння коштами державного підприємства «Укрзалізничпостач» під час проведення держзакупівель детективи Бюро почали в січні 2016 року.

12 липня НАБУ повідомило, що його детективи викрили схему розкрадання державних коштів підприємства «Укрзалізничпостач», яке є філією «Укрзалізниці».

25 липня повідомлялося, що за підозрою в участі в корупційній схемі заволодіння державними коштами під час проведення державних закупівель держпідприємством «Укрзалізничпостач» детективи НАБУ затримали начальника департаменту планування та контролю за закупівлями «Укрзалізниці».

Нагадаємо, з березня 2016 року НАБУ не висувало звинувачень за фактом розтрати державних коштів під час будівництва проекту «Стіна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: