Виробник двигунів для українського ВМФ нарощує прибуток

Читать на русском
На зростання прибутку значною мірою вплинуло впровадження системи електронних торгів, що дозволило істотно знизити частку матеріальних витрат у виробництві продукції.

ДП науково-виробничого комплексу газотурбобудування «Зоря-Машпроект» наростило прибуток за підсумками 9 місяців 2016 року до 29 млн 908 тис. грн, що в 9,5 разів більше ніж, за аналогічний період 2015 року.

Про це повідомляє прес-служба ДК «Укроборонпром», до структури якого входить «Зоря-Машпроект», передає «Слово і Діло».

«Прибутковість підприємства за три квартали 2016 року перевищила цей показник аналогічного періоду 2015 року в 9,5 разів», – зазначили в ДП.

Відзначається, що на зростання прибутку значною мірою вплинуло впровадження системи електронних торгів.

«Перехід на закупівлі за допомогою електронного торгового майданчика дозволив істотно знизити частку матеріальних витрат у виробництві продукції. Так, собівартість продукції порівняно з минулим роком знизилася на 15%», – відзначають у прес-службі.

За цей період фонд оплати праці зріс на 21,8%.

«Зоря-Машпроект» також активно реалізує програму модернізації обладнання та створює нові зразки газотурбінних двигунів.

Як повідомлялося раніше, Міністерство оборони України заявило про плани до 2020 року кардинально оновити склад Військово-морських сил. Для цих цілей відомство планує привести до ладу 30 кораблів і катерів.

Нагадаємо, що на стапелях заводу «Ленінська кузня» в Києві заклали будівництво чотирьох малих броньованих артилерійських катерів підтипу 58155 «Гюрза-М» для Військово-морських сил України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: